İçeriğe geç

Animasyon Videoları Nasıl Hazırlanır?

Animasyon Video Hazırlama Adımları

Animasyon video yapma, yalnızca karakterleri veya imgeleri ekranda hareket ettirmek değildir. Video animasyon, özellikle pazarlama ve tanıtım konusunda son derece faydalı bir araçtır. Bu yazıda animasyon video nasıl yapılır? sorusuna yanıt vereceğiz.

Herhangi bir şeyi satmanın veya tanıtmanın en önemli adımlarından biri, hedef kitlenizin sunduğunuz şeyler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Birçok işletme ve pazarlamacı için bu, animasyonlu bir tanıtım videosu hazırlamak anlamına gelir.

Animasyon videoları diğer reklam filmleri ile karşılaştırıldığında, maliyet bakımından kıyaslanamayacak düzeyde daha avantajlıdır. Kitlelere erişimi bakımından ise asla bir dezavantajından söz etmek mümkün değildir.

Etkili bir Animasyon Video Nasıl Yapılır?

Animasyon videoları hazırlamak birçok kişi için oldukça zor, bazıları için imkansız gibidir. Kimilerine göre de son derece kolaydır fakat işin aslı, profesyonel bir animasyon videosu hazırlamak o kadar da kolay bir iş değildir.

Elbette animasyon videolar yapmaya olanak sunan çeşitli araçlar vardır. Bu araçlar yalnızca sahne oluşturmakta size yardımcı olabilir. Oysa animasyon video dediğiniz şey, başlı başına bir reklam filmidir.

Bazı reklam filmlerinin milyonlarca liraya yapılabildiğini biliyoruz. Peki reklam filmleri bu kadar maliyetli ise, animasyon filmleri ile de kitlemize ulaşabiliyorsak, mantıken bu işin de çocuk oyuncağı denecek kadar kolay olmaması gerek değil mi?

Eğlencesine bir animasyon video yapmak istiyorsanız, o farklı konu ancak profesyonel bir amaç için kullanacaksanız o zaman profesyonel bir yaklaşıma ihtiyacınız var.

Video Animasyon Yapım Adımları

1.Adım Animasyon video stili seçimi

Animasyon videoları oluştururken kullanabileceğimiz formatlar bunlardır. Öncelikle bir format seçmemiz gerekmektedir. En çok tercih edilen, 2D beyaz tahta (Whiteboard) animasyon videoları olmaktadır. Bunun nedeni, animasyon videoda insanlara bol ve lüzumsuz görsellik sunmanın ötesinde kitlemize meramımızı anlatabilmek için en fazla olanağı sunmasıdır.

2.Adım Animasyon videosu için senaryo yazımı

Senaryo, animasyon videosunun en önemli parçasıdır. Senaryonun kısa ve öz olması, çok ama çok önemlidir. Tanıtım için önerilen animasyon video uzunluğu 1-2 dakikadır. 

Bu süre içerisinde çabucak konuya girmek ve bazı önemli sorulara cevap veriyor olmak gerekir. Çok uzun ve fazlaca kelime içeren senaryolar, tanıtım amaçlı bir animasyon videosu için uygun değildir.

Mükemmellik basitlikte gizlidir. Laf salatası bir senaryo, sizi hedefinize ulaştırmayacaktır. 

Senaryo süslü kelimeler içersin, her şeyden bahsetsin gibi isteklere sahip kişiler, ciddi bir pazarlama hatası yaparlar. Senaryonun cevaplaması gereken bazı önemli sorular dışında fazlaca bir şey barındırması hatadır. İşte bu nedenledir senaryo yazımının profesyonel bir yaklaşım istemesi.

Tanıtım amaçlı animasyon videosu, temel olarak şu sorulara cevap vermelidir.

3.Adım Video için ses veya yazıların kaydedilmesi

Animasyon videonuzu sesli veya yazılı olarak tercih edebilirsiniz. Örneğin sesli olmasını istiyorsanız önce senaryoyu seslendirmelisiniz. Ardından kayıt edilen sesi mümkün olduğunca temizlemeli ve olabilecek en iyi duruma getirmeye çalışmalısınız.

Videonuzda ses yerine yazılar kullanmayı planlıyorsanız o zaman da yazıların mükemmel olmasını sağlamalısınız. Doğru imla kullanımı, doğru boyutlandırma, doğru renklendirme gibi önemli noktaları atlamamalısınız.

4.Adım Animasyon için diğer varlıkları toplama

Bu adım temel olarak animasyon videoları için kullanılacak grafikler, görüntüler, simgeler gibi öğelerin toplanmasını içerir. Bu adımda hayati öneme sahip şey, aşırı karmaşık görseller kullanmaktan kaçınmaktır.

Amacınız izleyenlerin dikkatini dağıtmadan, mesajınızı basit bir biçimde vermek olmalıdır.

5.Adım Video görsel taslağını oluşturmak

Bu adım, topladığınız materyalleri bir araya getirdiğiniz adımdır. Senaryonuza uygun biçimde görselleri, grafikleri bir düzene sokup, uygun uzunlukta finale vardırmalısınız. 

Taslağınızı bitirdikten sonra dikkatlice izleyip veya mümkünse başkalarına da izletip, son düzenlemeleri yapmalısınız.

6.Adım Müzik eklemek

Animasyon videoları genellikle müzik barındırır. Oluşturacağınız animasyon videosu başkalarına sunulacağı için, kullanılacak müziklerin telifsiz olması ya da telifi ödendikten sonra kullanılması gerekir.

Videoda müzik kullanırken, doğru tonda ve volümde kullanmak gerekir.

Yine dikkat edilmesi gereken önemli bir unsur, şayet mesajınızı bir şarkı sözü ile iletmiyorsanız kullanılan müziklerin söz içermemesidir.

Uygun bir müzik de ekledikten sonra, artık animasyon videonuz hazır demektir. 

Animasyon videoları hazırlamak için izlenmesi gereken adımlar en basit hâliyle bunlardır. Profesyonel bir iş ortaya çıkarmak ise daha farklı bir konudur. Günümüzde animasyon videoların kullanılmadığı sektör kalmamıştır. Ayrıca giderek daha yaygın bir kullanıma sahip olma eğilimdedir. 

Profesyonel Animasyon Video Hizmeti

Başarınızı tesadüflere bırakmayın